نظرسنجی

چقدر از مطالب راضی هستید؟

نویسندگان
آمار بازدید
کل بازدید ها :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل مطالب :
آخرین بروز رسانی :
درباره ما

آموزش مهارتهای زندگی =زندگی بهتر، کارآمدتر و شادتر
ایجاد کننده وبلاگ : حسن قادرمرزی



نویسنده: حسن قادرمرزی |
یکشنبه 12 بهمن 1393 |

۶ دلیل برای خوردن پیاز

پیاز از قدیمی‌ترین سبزی‌هایی است که بشر استفاده می‌كند. از این سبزی نه‌تنها برای طعم دادن به غذا، بلکه حتی برای بسیاری حکم طلا داشته و آن را در داد و ستدهایشان به كار می‌برده‌اند .
ارزشی که قدیما برای پیاز قائل بودند، بی‌دلیل نیست زیرا تحقیقات گسترده پژوهشگران در دهه اخیر از حقایق جالبی در این زمینه پرده برداشته‌ است. اگر از افرادی هستید که علاقه‌ای به مصرف پیاز ندارند، حتما این مطلب را بخوانید.

1 - پیاز ضدانعقاد است
پیاز قرمز می‌تواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کند. محققان با انجام مطالعاتی روی حیوانات متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از 8 هفته می‌تواند میزان کلسترول بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد اما در همین دوره زمانی، هیچ تغییری در میزان کلسترول‌های خوب بدن به وجود نمی‌آورد. طبق نتایج تحقیقاتی كه در سال 2012 در مجله Clinical investigation منتشر شد، فلاونوئیدی به نام روتین كه به وفور در خانواده پیازها و سیب وجود دارد، از تشكیل لخته‌های خونی در عروق پیشگیری می‌كند. در حقیقت، تشكیل فیبرین در سیاهرگ‌ها و تجمع پلاكت‌ها در سرخرگ‌ها از عوامل بروز لخته‌های خونی و سكته است كه این تركیب مانع ساخت آن می‌شود.



2 - پیاز ضد سرطان است
محققان دانشگاه كورنل بعد از مطالعه تاثیر پیاز بر رشد سلولی و تخریب رادیكال‌های آزاد، در سال 2004 اعلام كردند موسیر و انواع پیاز به دلیل خواص آنتی‌اكسیدانی‌ برجسته‌، تاثیر ویژه‌ای بر کاهش پیشرفت سرطان كبد دارند و از رشد سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌كنند. طبق تحقیقات دیگر دانشمندان، مصرف منظم پیاز به میزان 2 بار در هفته، به‌طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم می‌کند. پیاز سرشار از فلاونوییدهاست و از رشد تومورها جلوگیری و سلول‌های روده بزرگ را از آسیب حفظ می‌کند. پختن گوشت با پیاز نیز می‌تواند به کاهش مواد سرطان‌زایی که هنگام پخت گوشت در حرارت ایجاد می‌شوند، کمک کند.

3 - پیاز خون‌ساز است
اسیدفولیك یا ویتامین 9 B یكی از تركیبهای مورد نیاز مغز و تضمین‌كننده سلامت روان و احساس افراد است. 125 میلی‌لیتر یا نصف پیمانه آب‌پیاز می‌تواند 9 درصد از نیاز روزانه بدن به اسیدفولیك را برطرف کند بنابراین عادت به خوردن پیاز به تامین نیاز بدن به اسید فولیک کمک می‌کند.

4 - پیاز استخوان ساز است
طبق تحقیقات پژوهشگران دانشکده پزشکی جنوب کالیفرنیا که مشروح آن در سال 2009 منتشر شد، تراکم استخوان‌ها در زنانی که روزی یک پیاز مصرف می‌کنند، 5 درصد بیش از زنانی است كه یك بار در ماه پیاز می‌خورند. از سوی دیگر، در زنانی كه مرتب پیاز مصرف می‌‌كنند در مقایسه با زنانی كه پیاز نمی‌خورند، احتمال شكستگی لگن 20 درصد كاهش می‌یابد. بنابراین به خانم‌ها توصیه می‌شود برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان، خوردن پیاز را به یکی از عادت‌های غذایی خود تبدیل كنند. 

5 - پیاز ضددرد است
براساس تحقیقی كلینیكی كه در سال 1990 در داكوتای شمالی انجام شد، زنانی كه رژیم‌غذایی غنی از منگنز دارند، كمتر دچار علایم نشانگان قبل از قاعدگی مثل دردهای شكمی یا بدخلقی می‌شوند زیرا پیاز یکی از منابع خوب منگنز به شمار می‌رود و این ماده معدنی مانند یک ضددرد عمل می‌کند.

6 - پیاز ضدفشارخون است
پیاز مانند سیب منبع بسیار خوب نوعی آنتی‌اكسیدان به نام كركتین است. تحقیقات پژوهشگران كه نتایج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد كركتین تاثیر ویژه‌ای بر كاهش فشارخون دارد و از تخریب دیواره عروق پیشگیری می‌كند و به این ترتیب خطر بروز بیماری‌های قلبی- عروقی را كاهش می‌دهد.

چگونه پیاز بیشتری بخوریم؟
پیاز را به صورت خام یا پخته می‌توانید مصرف کنید ولی یادتان باشد که پیاز خام آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری دارد. البته پخت و پز میزان آنتی‌اکسیدان‌های این ماده غذایی را فقط کمی کاهش می‌دهد. 

توصیه می‌کنیم از پیاز خام برای تهیه انواع سالاد استفاده کنید. البته پیاز به تنهایی معجزه نمی‌کند. زمانی خواص این ماده‌ غذایی بیشتر می‌شود که تغذیه سالم و متنوع حاوی انواع میوه و سبزی‌های سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید. در بیشتر غذاها می‌توانید از پیاز برای گرفتن بوی زحم استفاده کنید اما اگر می‌خواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید، از روغن زیاد استفاده نکنید. اگر هم علاقه‌ای به پیاز پخته ندارید، می‌توانید آن را ریز رنده یا از آب آن در غذاها استفاده كنید. 



برچسب ها : پیاز , سرطان , خاصیت ,


آخرین مطالب

» ویتامین‌ هایی که با کرونا مقابله می‌کنند را بشناسید ( یکشنبه 15 تیر 1399 )
» علوم تجربی؛ همچنان اولین انتخاب کلاس دهمی‌ها ( یکشنبه 15 تیر 1399 )
» کنکور ۹۹ برگزار می شود ( یکشنبه 15 تیر 1399 )
» تمهیدات سازمان سنجش برای داوطلبان کرونایی ( یکشنبه 15 تیر 1399 )
» اُفت فعلی ریاضیات؛ تهدید جدی برای توسعه پایدار کشور در آینده ( یکشنبه 15 تیر 1399 )
» شرایط ثبت نام در آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی + مهلت ثبت نام ( جمعه 16 خرداد 1399 )
» ۲۰ نکته برای یادگیری بهتر و موفقیت در امتحانات ( جمعه 16 خرداد 1399 )
» فیلم سینمایی هندی ستاره ای روی زمین ( پنجشنبه 1 خرداد 1399 )
» عوامل تنبلی ( سه شنبه 23 اردیبهشت 1399 )
» ۱۳ دلیلی که شما همیشه گرسنه هستید! ( یکشنبه 21 اردیبهشت 1399 )
» هرآنچه درمورد امتحان لازم است بدانید ( جمعه 19 اردیبهشت 1399 )
» سوالات رایج کنکوری قسمت سوم ( پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399 )
» سوالات رایج کنکوری قسمت دوم ( پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399 )
» سوالات رایج کنکوری ها ( پنجشنبه 18 اردیبهشت 1399 )
» تغییر رشته یازدهم دبیرستان ( چهارشنبه 17 اردیبهشت 1399 )
» شرایط و ضوابط تغییر رشته درون شاخه‌ای در پایه دهم ( چهارشنبه 17 اردیبهشت 1399 )
» سندروم باکستر چیست؟ ( سه شنبه 16 اردیبهشت 1399 )
» هشدار خیلی مهم ( سه شنبه 16 اردیبهشت 1399 )
» داستان آموزنده شام ( پنجشنبه 11 اردیبهشت 1399 )
» فیلم هندی بسیار عالی pk ( یکشنبه 7 اردیبهشت 1399 )

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Mobile Traffic | سایت سوالات